Nef Filarmoni Orkestrası, dünyaca ünlü sanatçılarla aynı sahnede buluştu
Nef Sanat ile sanata destek vermek ve sanatseverleri bir araya getirmek üzere kurulan Nef Filarmoni Orkestrası, dün gece müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Sahnesi’nin muhteşem atmosferinde gerçekleşen konserin orkestra şefliğini Orhan Şallıel üstlenirken, sahnede dünyaca ünlü solistler Kontrtenor Nils Wanderer ve St. Peterbursg keman ekolünün en önemli temsilcilerinden Chingiz Osmanov yer aldı.
Nef Sanat tarafından sanat dünyasına yeni bir nefes getirmek amacıyla kurulan Nef Filarmoni Orkestrası, 17 Ocak’ta hafızalardan silinmeyecek özel bir konsere imza attı. 2023 yılında Nef Filarmoni Orkestrası’nın Nef Sanat bünyesinde gerçekleştirdiği gala niteliğindeki ilk konser, dünyaca ünlü sanatçılara ev sahipliği yaptı.
Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Sahnesi’nde gerçekleşen, Şef Orhan Şallıel’in orkestra şefliği yaptığı ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Salim Tokaç’ın değerli katkılarıyla düzenlenen konserde, opera dünyasındaki benzersiz yükselişi ile tüm dikkatleri üzerine çeken Kontrtenor Nils Wanderer ve St. Peterbursg keman ekolünün en önemli temsilcilerinden Chingiz Osmanov aynı sahnede buluştu.
Vivaldi’nin Dört Mevsim Operası ‘Yaz” eseriyle açılan konserde solist Chingiz Osmonov, kemanıyla dinleyicilere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Dünyaca ünlü sanatçıları aynı sahnede bir araya getiren konserde, Vivaldi’nin yanı sıra Mozart, Bach, Handel, Purcell’den eserler opera dünyasının yükselen sanatçısı Nils Wanderer’in yorumuyla sanatseverlerle buluştu.
Ünlü müzisyenler klasikleşmiş eserleri icra ederken sanatseverler konser boyunca sanatçılara eşlik etti. İş ve sanat dünyası başta olmak üzere cemiyet hayatından da büyük ilgi gören konserde dakikalarca ayakta alkışlanan sanatçılar, müzikseverlere unutamayacakları bir gece yaşattı.
Topluma katkı sağlama konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz
Nef Sanat ile topluma kültürel fayda sağlamayı hedeflediklerini belirten Nef Yönetim Kurulu Üyesi Emine Timur, ‘’İnsanın en temel ihtiyacı özgürlük; sanat ise bu ihtiyacın en önemli aracı. Toplumların bilinçlenmesi, zenginleşmesi ve güçlenmesi için sanata yatırım kaçınılmaz… Bir toplumun yaratıcılığa, özgür duygu ve düşüncelere verdiği değere baktığınızda sanattaki gelişmişliğinin ne kadar orantılı olduğunu görüyoruz.’’ dedi. Timur, Nef Vakfı ile yıllardır farklı alanlara yaptıkları yatırımlara dikkat çekerek ‘’Nef olarak topluma katkı sağlama konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz. İnsanımız özgür olsun, mutlu olsun, kendini iyi hissetsin istiyoruz. Siz de biliyorsunuz; Nef Vakfı ile yüzbinlerce insanın hayatına dokunduk şimdiye kadar... Spora, sanata, bilime, eğitime, gençlere vb. birçok alanda hayata dokunduk. Yaptığımız bu işlerin sonuçlarına baktığımızda hep toplumsal bir fayda sağladık, hem de insanların kendisini daha iyi ve özgür hissetmesine vesile olduk. Sanatın en değerli dallarından
müzik ile evrensel duygulara ve düşüncelere hitap edecek Nef Sanat’ı sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Çünkü müzik evrensel…Belki konuştuğumuz diller, kültürler, tarih farklılık gösterse de dünya üzerindeki herkesi birbirine bağlayabilen, anlamlı bağ oluşturabilen yegâne şey müzik…’’ dedi.
Emine Timur, Nef Sanat ile alanında değerli sanatçıların katılımıyla müziğin ve hatta sanatın birçok dalında sanatseverlerle buluşmaya ve toplumda farkındalık oluşturmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.